Hoe het begon

De vader van Johan Anthonius Kiebert had een melk- en kaasboerderij in Leimuiden. Toen die tot de grond toe afbrandde had zijn zoon er geen toekomst meer. Hij vertrok in 1928 met zijn gezin naar Heemstede, waar hij aan de Binnenweg 72 de melkhandel van Jansen overnam. In 1942 kwam de Friesche Kaashandel aan de Binnenweg 119 te koop. Door zijn ervaring met kaasbereiding leek Kiebert de aangewezen persoon om de Friesche Kaas¬handel te gaan drijven. En zo geschiedde. In 1941 betrok het gezin Kiebert het pand op nummer 119. De naam Friesche Kaashandel bleef nog enige tijd gehandhaafd en werd toen vervangen door de naam Kiebert, met als slogan: 'Altijd het beste, altijd het fijnste.'

Het waren geen makkelijke tijden om een zaak over te nemen. Door de oorlogsomstandigheden waren de schappen in de winkel vaak leeg. Tot de klantenkring behoorde de heer Leffelaar, directeur van een Amsterdamse groothandel in tegels en familie van kunsthandel Leffelaar in Haarlem. Hij had het idee om de lege winkelwanden op te sieren met tegeltableaus. Groothandels en fabrikanten werd gevraagd hun naam aan de voorstellingen te verbinden en de kosten van de te plaatsen tableaus voor hun rekening te nemen. Dit gebeurde, mede onder de toezegging dat na de oorlog deze firma's konden blijven leveren. De grote afbeelding van de kaasmarkt in Alkmaar is ontleend aan een prentbriefkaart. In 1943 zijn de tableaus onthuld. Deze tegeltableaus zijn nog steed zichtbaar in de winkel.

Kiebert tegenwoordig

Na de verbouwing in 2011 is de winkel weer helemaal up to date. Overzichtelijker en breder assortiment zonder het persoonlijke te verliezen. Blijvend bezig met de nieuwste inzichten en trends.

Regelmatig gaan wij naar de verschillende opleidingen en nascholingen over voeding en gezondheid, en organiseren wij een aantal keer per jaar lezingen in onze winkel over verschillende onderwerpen. Houd deze website en nieuwsbrief in de gaten.